Топ 10 Велики ТАЙНИ на ДРЕВЕН ЕГИПЕТ

Share
HTML-code
 • Published: 09 November 2019
 • Новата ми книга "Топ мистериите на света" е вече факт! Може да си я поръчате с отстъпка на pre-order и ще я получите с автограф от мен. Днес ще разгледаме една от темите в нея, а именно Древен Египет!

  📘 Поръчай НОВАТА ми книга тук: http://bit.ly/2O6xJXR

  Хей, да, наистина е вярно, втората ми книга „Топ Мистериите на Света“ е вече факт. Една година по-късно отново ще поемем на едно интригуващо пътуване из най-големите загадки, но на Земята. Пригответе се защото мащаба е много по-голям, мистериите по-дълбоки и след тази книга ще гледате по различен начин на света около нас. В нея ще откриете много повече тайни както и три пъти повече снимки и илюстрации от първата ми книга. Засягаме теми като Великите пирамиди естествено, доказателства за Атлантида и Лемурия, напредналите знания на древните в лицето на стоунхендж, Мачу Пикчу и Баалбек.

  🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: https://discord.gg/TheClashersOfficial

  Днес съм в традиционната египетска галабея, която си взех от пътуването ми до там по случай книгата, и успях да се забъркам в една много странна история, но ще прочетете за нея там. Сега да се върнем към Древен Египет, който продължава да крие своите хилядолетни тайни. Вече 150 години археолози и историци изследват руините на великата цивилизация, но тя просто отказва да се разкрие напълно пред нас. Отговорите на някои от най-големите загадки най-вероятно още се крият заровени в пясъците. Аз съм Слави и днес ще ви представя ТОП 10 Велики тайни на Древен Египет.

  #TheClashers #Top10 #Класация

  Един от най-успешните фараони, които са управлявали Древен Египет всъщност се оказва жена. Нейната история за малко не е била изгубена във времето, защото единствените следи от управлението ѝ са били открити през 19 век на стени в древен храм. Йероглифите разказват, че Хатшепсут се възкачила на трона през 1478 г. преди Христа. Може би е най-голямата загадка за Древен Египет е "Кой е построил Великите Пирамиди" и много от вас са си пуснали това видео в търсене на отговор. Великите пирамиди са три на брой – Тази на Хеопс, известен като Куфу или Хуфу, тази на синът му Хефрен и по-малката е на внукът му Микерин. В пирамидата на Хеопс има скрито помещение. Египтолозите твърдят, че са изучили всеки сантиметър от нея, но ето че тя продължава да ни изненадва. До скоро се смяташе, че в нея има само три помещения – стаята на фараона, стаята на кралицата и недовършената подземна камера. Преди две години обаче след специално изследване, учени установиха голяма кухина, която се намира близко до центъра на пирамидата.

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Миналия век изследователи открили много странни йероглифи в древният Храм на Хатор в Дендера. Картината изобразява огромна електрическа крушка поддържана от непознато устройство и захранвана от дебел кабел. В стъкления балон се вижда и нещо, което днес се определя като нажежаема жичка. Знаехте ли, че някога е трябвало да има пирамида по-висока от тази на Хеопс? Проблемът обаче е, че днес тя е приравнена със земята по неясни причини. Всъщност не се знае дали някога е била завършена, но руините показват мащабен проект. Фараонът Джедефра е започнал пирамидата на един от хълмовете, което щяло да придаде още по-голям ефект. Писанията и йероглифите на древен Египет постоянно споменават мистериозната земя Пунт, с която търговията процъфтявала. Това било древно африканско царство, което преливало от злато, слонова кост и екзотични животни. Вероятно е било доста могъщо, защото често в текстовете се споменава като Божията земя.

  Определено едни от най-странните находки в Древен Египет са 24 огромни черни кутии, чиито предназначение все още не е известно.

  Надявам се днешната класация да ви е допаднала и ако е така може да ме подкрепире с един палец нагоре! ❤️ Не забравяйте да се абонирате за канала с камбанка, за да не изпуснете някое видео.
 • Entertainment Entertainment

Comments • 1 261

 • The Clashers
  The Clashers   1 months back

  Приятели, изключително радостен съм да ви представя втората си книга "ТОП Мистериите на света". 🥳 В нея продължаваме пътуването си из най-загадъчните кътчета на планетата! 🙌 Може да си я вземете на Pre-order от Ozone с отстъпка и автограф! Доставките тръгват средата на декември! ❤️

  • Koko Bg
   Koko Bg  3 weeks back

   Браво бе Слави много интересно е за Египет и много добро си го направил с кадрите на
   пирамидите, сега чакам за тези в Мексико но не знам как се казват ..

  • миткоBg m
   миткоBg m  4 weeks back

   Слави ако може кадрите на пирамидите п.с уникален човек тръпки ме побиха от това видео и ми стана супер интересно и любопитно и все по вече всички се чудим защо кои дори и учените добре че си ти слави за да научим тези неща от теб и относно за канала когато каза някои ден трябва да кажа пред камерата няма да се видим никога повече просто този и не само този канал ще бъдат наследствени и някои ден твоята дъщеря ще го поеме и неините деца и така този канал никога няма да бъде забравен примерно след 1век внучките ще питат как е изглеждал пра пра пра пра пра пра пра дядо им а сега ще ти покажа в ютуб какъв умен и добросъвестен човек беше обичаме те продъллжаваи все така затова няма нужда да се притесняваш винаги ще помним теб и този канал които ще се предава от поколение на поколение обичаме те продължава и все така слави славии

  • maikata na isus
   maikata na isus  4 weeks back

   Napravi top 10 dunerjiinici v bg
   Ili top 10 alah akbarci
   Ili puk top 10 mangala ot egipet

  • Yavor Bg
   Yavor Bg  1 months back

   Когато отидеш в Мачу Пикчу да ме вземеш с теб👌😁

  • E Peshova
   E Peshova  1 months back

   Супер си Слави!

 • Kris4ou
  Kris4ou  16 hours back

  Слави кога ще дойдеш в Плевен

  • Todor Kanchashki
   Todor Kanchashki  2 days back

   Крият диаманти

   • Ньдфядоя Ягфана

    Злато

    • Александър Събев

     Слави когато споменаваше за пирамидите се сетих едно нещо за тях. Пирамидите може да са построени от извънземните

     • Plamen Goranov
      Plamen Goranov  6 days back

      И още нещо,аз също се оказа станах любител ентусиаст археолог,в интерес на истината,запален от твойте,някой епизоди разказващи за изключителни древни неща!!Та,покрай всичкото това разбрах за намирани древни предмети,характеризирани като - "out of place artefacts".Мисля,че ще бъде дота интересно и на по широката аудитория,ако направиш проучване и епизод специално за тях!Ти ще решиш,аз просто загатвам с идея. :)

      • Plamen Goranov
       Plamen Goranov  6 days back

       Чудесно Слави -разширяваш кръгозора,на свойте,както и на нашите /на публиката тук / познания! :) Което е само хубаво!Мистерии и актуалности първо от България,а сега ..в близките по ред и важност места.Адмирации,не се шегувам.Ами тогава,в този ред на мисли и действия имам няколко предложения за теб,а именно:малко по-натам във времето да направиш още проучвания и епизоди,евентуално за древна Елада и дай Боже да имаш възможност и такова ,може би по-трудоемко за Месопотамия.За тези локации мисля има доста какво дад се разбере и разкаже! ;)

       • Kristiana Rusalin Marinovi

        Обичам египетската история,видеа и документалните филми за тази цивилизация са ми винаги интересни.
        Слави относно книгите ти-имали вероятност за доставка и до чужбина например Германия?

        • Mihayl Mihaylov
         Mihayl Mihaylov  7 days back

         Не е загадка как са построени пирамидите. Има много подробно обяснено от група архитекти. Клипове има в Ю-туб. Всичко е показано и обяснено много подробно. На спирала е построена даже си личат линиите около нея.

         • 100 000 subs without content

          *Прави още класации с Египет!*

          • 100 000 subs without content

           *3:37** Аз знам кой!*

           *Bob The Builder*

           • Chris Salvatore
            Chris Salvatore  7 days back

            Аз ви препоръчвам да прочетете книгата на Енох. Всички отговори са там. Кои са тези извънземни, които са доста грешно набити в главите ви и как и защо са правили тези неща, всичко е там. Надявам се Слави да направи епизод за книгата на Енох, защото заслужава внимание и размисъл. Браво,Слави. Продължавай.

            • Veselin Vortep
             Veselin Vortep  1 weeks back

             Шукар бибитка

             • Benson Hedges
              Benson Hedges  1 weeks back

              Tova momche Slavi....e Super !

              • simbix RBLX Bum
               simbix RBLX Bum  1 weeks back

               #Slavi is the best YouTuber

               • Your_Life D
                Your_Life D  1 weeks back

                Включи в някоя класация page 2 of google😄

                • Your_Life D
                 Your_Life D  1 weeks back

                 Изобщо, интересни неща за Гуугъл😁

                • Your_Life D
                 Your_Life D  1 weeks back

                 Също какво излиза като напишеш 52.376552,5. 198303

               • Екатерина Hadjieva

                Слави на коя дата книгата ще е по книжарниците

                • Viviwolfgirl and friends

                 Тази класация доста ми помогна по история

                 • Daniel Borisoff
                  Daniel Borisoff  2 weeks back

                  ДЖИХАДИСТ!

                  • Павлин Димитров

                   Слави следващото топ🔝10 може ли да е за мистериите на Мачу Пйкчу.Благодаря ти Предварително!

                   • Anna Petrova
                    Anna Petrova  2 weeks back

                    Ама моя коментар го изтри защото съм права

                    • Ilia Bekirski
                     Ilia Bekirski  2 weeks back

                     Слави направи , топ 10 земетресения на балканите или европа

                     • rethstone05 bg
                      rethstone05 bg  2 weeks back

                      Слави мога ли да те помоля да ми пратиш тези кадри

                      • Wer Dimitrowa
                       Wer Dimitrowa  3 weeks back

                       Клипчето е супер. И аз искам да посетя Египет. Много харесвам историята им и всичко свързано с Египет. А колкото да пазенето на тайни, нека ги пазят, защото не се знае кой с какви намерения ще отиде там. А за гробницата на Тутанкамон съм чувала, че след отварянето ѝ са освободени газове, които са довели до смъртта на откривателите, които са ги вдишали, когато са влезли и от там е тръгнала мълвата за проклятие. Честно казано добре, че е станало така, за да не бъде поредната разграбена и унищожена история..

                       • nelina ivanova
                        nelina ivanova  3 weeks back

                        Какъв е промо кода

                        • Stanimira Ivanova
                         Stanimira Ivanova  3 weeks back

                         И аз да кажа нещо за Тутанкамон. Гледах филм на National Geographic за проучванията около мумията на Тутанкамон. Стигнали са до извода, че той е бил генетично увреден поради кръвосмешение: майка му и баща му са били брат и сестра; баба му и дядо му също са имали роднинска връзка, и накрая, той е бил женен за първата си братовчедка.
                         Намерени са мумиите на две малки деца, бебета. Твърди се, че това са децата на Тутанкамон, които умират при раждането.
                         Изследвайки рисунките, учените разбрали, че това, което той държи, не е царски жезъл, а бастун, защото имал силни затруднения да се придвижва.
                         Фараоните са смятали, че имат божествен произход и не трябва да се смесват с простолюдието. За да запазят божествеността си чиста, се женили помежду си, но точно това ги е погубило.

                         Слави, супер си! Страхотни видеа! Толкова много неща научих от теб!
                         Само напред!

                         • Kris Todorov
                          Kris Todorov  3 weeks back

                          Аз сега си я поръчах сигурно ще е интересна като първата

                          • Presko007 TV BG
                           Presko007 TV BG  3 weeks back

                           Слави можели едно копие от кадрите ???

                           • Medisa Shahbazi
                            Medisa Shahbazi  3 weeks back

                            Може ра за фараона като е умрял

                            • Djeiwater Djei
                             Djeiwater Djei  3 weeks back

                             4:13 не сте ли чели хрониките на кейн (ако не сте прочетете ги и ще се уверите за мистерията)

                             • Аз Азкойси
                              Аз Азкойси  3 weeks back

                              Ко се чудите за пирамидите бе хората и тогава са били умни

                              • Georgi Petrov
                               Georgi Petrov  3 weeks back

                               Интересно само на мен ли ми изчезнаха абонаментите ??? .
                               Та трябваше пак да се абонирам ???

                               • Християн Иванов

                                Слави ас няма да сипоръчам книгата щея купя от книжарница

                                • Gabriela Pavlova
                                 Gabriela Pavlova  3 weeks back

                                 искам 2 част, много ми хареса защото сега в училище учим за Египет

                                 • Koce Tanev
                                  Koce Tanev  3 weeks back

                                  Слави става ли следващият клип да е "Топ мистериите на космоса"

                                  • DooKxD & FooX
                                   DooKxD & FooX  3 weeks back

                                   Защо не направиш Top 10 Мистерии на Византия

                                   • ioan mechev
                                    ioan mechev  3 weeks back

                                    Слави ще се радвам ако направиш един епизод за колския сондаж или гласовете на ада топ топ ще е

                                    • ioan mechev
                                     ioan mechev  3 weeks back

                                     Слави ще се радвам ако направиш един епизод за колския сондаж или гласовете на ада топ топ ще е

                                     • Mirko Donchev
                                      Mirko Donchev  3 weeks back

                                      В the Clashers gaming може да започнеш да играеш human fall flat

                                      • The MPS SSC
                                       The MPS SSC  3 weeks back

                                       Слави, в час по изобразително госпожатани пусна едно твое видео😯

                                       • Natali Nikolova
                                        Natali Nikolova  3 weeks back

                                        Слави,черпиш ли вдъхновение за книгите си от тези на Ян Ван Хелсинг, Щефан Ердман и Ернст Мулдашев? Има нещо много подобно в начина, по който пишеш, а и информацията е доста подобна! Ако е така, поздравления! 👏🏼👏🏼👏🏼❣️

                                        • sp0cky
                                         sp0cky  3 weeks back

                                         Направи класация на топ 10 животни спасили човешки живот ❤️

                                         • Dochev05 BG
                                          Dochev05 BG  4 weeks back

                                          Слави направи "ТОП 10-факта за Северна Корея

                                          • Nikola Goranov
                                           Nikola Goranov  4 weeks back

                                           moje li i men da me vzemesh v egiped sledavshtiq put

                                           • Mercedess Benz
                                            Mercedess Benz  4 weeks back

                                            Hei слави можели да ми пратиш по фейсбук някой разходки из Египет ако може фейса ми е Rashko georgiev s snimka na аниме

                                            • Мариела Маринова

                                             Поръчах си книгата ти ще се радвам да дойде с твоя подпис много голяма почитателка и мойто семейство също 😍😍😍😘😘😘 уникален си

                                             • Iv Motev
                                              Iv Motev  4 weeks back

                                              B labyrintha se krie nešto strogo secretno