8 ГЛУПАВИ ГРЕШКИ при ШОФИРАНЕ ИЗВЪН ГРАДА | BG Cars United

Share
HTML-code
 • Published: 26 November 2019
 • BG CARS UNITED представя 8 глупави грешки, които допускаме по време на шофиране извън града!

  Гледайте видеото и споделете вашия опит с останалите в коментарите :)

  - AMIGO LEASING:
  Кандидатствай за оферта за лизинг тук - http://bit.ly/2qNJxq1

  - Провери VIN номер на автомобил с CAR VERTICAL тук - https://www.carvertical.com/bg/landing/v3?a=bgcarsunited&b=d8ac5238

  - BG Cars United във Facebook: https://www.facebook.com/BgCarsUnited

  Subscribe, Like & Share...

  #ГрешкиПриШофиране #ШофиранеИзвънГрада
 • Auto Auto

Comments • 145

 • Nasko627
  Nasko627  21 hours back

  Закона е измислен вече яко ще нииииии гооооо наааа бууу вааат

  • REXY REXY
   REXY REXY  2 days back

   В клипа спомена Асеновград, ами, да напиша и аз нещо за пътя, по-точно, за околовръстното и пресечката му с асеновградско... Е, нема такъв клинч, тва ако завиваш наляво към града, може да брадясаш от чакане! Огромен поток от МПС, нерви и псувни, рискови маневри... Дано час по-скоро направят кръговото и уширението до бензиностанцията, защото това е най-невралгичната точка и на двата пътя.

   • SOS
    SOS  3 days back

    Техники на шофиране при намалена видимост!

    • Plamen Lukanov
     Plamen Lukanov  3 days back

     Отностно точка 5, ако са свободни и двете ленти ще карам където си поискам стига да съм адекватен и ориентиран какво става около мен!

     • REXY REXY
      REXY REXY  2 days back

      Да, между табелата "Административна област Стара Загора" и километър 208, това са около 50 километра, да караш вдясно значи да мразиш колата си! По-разбито е, отколкото второкласен път в делиорманско . Някои по-долу вече го споменаха, че там масово се кара вляво, само камионите карат вдясно. Та, когато са свободни лентите, пътя просто принуждава водачите да карат в крайна лява лента.

    • Ивайло Асенов

     Бонус но като вдигнат гражданската къде ти отива бонуса.

     • Венис Мехмед

      Може ли да направиш епизод за Mercedes Benz CLS class 2006

      • Stanislava Jelqzkovaп

       Платното е едно, пътните ленти са две, от доста години насам не може да се научи масово от хората значението на платно и пътна лента, както и ти в това видео.

       • BGcarsUnited
        BGcarsUnited   5 days back

        Не откривам грешка в изказването си :) 
        Платното за движение и пътната лента са два от елементите на пътя. Може да има повече от едно платно за движение на пътя и всяко платното за движение може да се състои от повече от две пътни ленти. В примера от видеото казвам, че автомобил идващ отсреща, навлиза в моята част от платното за движение. Коя е моята част от платното за движение... моята пътна лента, нали?

      • Daniel Yanchev
       Daniel Yanchev  1 weeks back

       за карането в дясната лента 90% от десните ленти са ужас от тировете и тн така че мн хора предпочитат да карат вляво

       • Dimitar Dimitrov
        Dimitar Dimitrov  1 weeks back

        Здравей Ванка кога ще има ново видео???

        • BGcarsUnited
         BGcarsUnited   5 days back

         Готвя го в момента. Започва поредицата за търсене на SUV или Crossover :)

       • младен Топалов

        Браво радвам се за клипа

        • Стоян Йочев
         Стоян Йочев  1 weeks back

         Би ли направил клип как да караме при зимни условия

         • Ангел Паунов

          А е ся дата питам за магистралата : карам със 140 в лява лента щото дясната е скапана а някав селски тарикат ми светка отзаде с 180 що аз трябва да си чупя краката да тичам в десно по закон и тои трябва да кара със 140 и дефакто няма как да ме изпревари ??? И само да отбележа карах със 150 !!!

          • Dimitar Hristov
           Dimitar Hristov  2 weeks back

           Поздравления за доброто видео! Бих искал да видя такова и за грешките при градско каране. Мен например много ме дразнят шофьори, които карат с включени фарове против мъгла (или никакви) и такива които се престрояват буквално под светофара. Тези пък които сменят лента или завиват без мигач, особено в интензивен трафик винаги им "горят" ушите. Лятото карам и мотор и такава дреболия като мигача може да убие някого, повярвайте. Само едно движение на пръста е...

           • Diyan Dimov
            Diyan Dimov  2 weeks back

            Искам да добавя 9-то... Тировете... 20-метрови чудовища, каращи с 10км над допустимата скорост по извънградските пътища и се лепят 1 зад друг.... Като искаш да го изпревариш, трябва да изпревариш и 3-те такива пред него.... и гледай как се изпреварват 80 метра тирове, които се движат с 100 км/ч по извънградските пътища.... Още повече, ако си кола с около 150 или по-малко коне... пълни джигити

            • Валентин Георгиев

             Браво за видеото. Много полезно и смислено особено за младите водачи. Дано го гледат и си вземат поука …

             • Димитър Стоянов

              Bravo

              • Kiril Kirilov
               Kiril Kirilov  2 weeks back

               През повечето време шофирам в лявата лента на магистрала , защото дясната лента е на бабуни , кловози и тн в по голямата си част от камиони :)

               • Peter Trifonov
                Peter Trifonov  2 weeks back

                Тема на видео: Оплакване от шофьорите на пътя.

                • Ivan Cvetkov
                 Ivan Cvetkov  2 weeks back

                 Страхотен видео клип! Можеш ли да направиш клип за мотористите?

                 • Ivan Cvetkov
                  Ivan Cvetkov  1 weeks back

                  Ще съм ти благодарен, ако го направиш скоро.

                 • BGcarsUnited
                  BGcarsUnited   1 weeks back

                  Много отдавна е планиран такъв клип. Във видеото "Шофьор в БГ - СТЕРЕОТИПИ" споменах, че и мотористите ще бъдат тема на обсъждане :) Чудя се кой да си подбера за събеседник в него.

                • slavchez
                 slavchez  2 weeks back

                 Този сайт иска 30 лв за проверката на ВИН-а - бъдете коректни и споменавайте тези "малки подробности" като си правите рекламата!

                 • carVertical
                  carVertical  2 weeks back

                  Здравейте ! Да , проверката е платена и Иван споменава за това в предишните си клипове. За съжаление няма как да поддържаме регистрите си без да генерираме доходи , и все пак 30 лева не са равни на хиляди левове вложени в автомобил с неясен произход и пробег.

                • Geno Ivanov
                 Geno Ivanov  2 weeks back

                 Всяка една предпоставка за катастрофа която съм имал до сега, е била заради отнемане на предимство или липса на мозък в другия човек. Както каза и ти... кара в дясна лента на магистралата зад ТИР, виждам го отдалеч, карам си със скорост близка до тази на ограничението на магистралата, той кара с 80... като бях на 20 метра зад него, забелязвам, че започва да се носи леко към лявата лента при което... СПИРАЧКИ, СВЯТКАНЕ, КЛАКСОНИ ... Катастрофите не стават заради мощни автомобили и висока скорост, а заради нисък интелект и липса на обща култура и здрав разум при някои шофьори, Аутобана в Германия е доказателство за това... Като сте решили да пътувате с кола, поемете и отговорността за това, не да си бъркате по дупката докато си цъкате на телефона и се носите по платната като пияни. Аз съм плътно ЗА 20,000 лв глоба за всеки който говори по телефона докато шофира (без хендсфри или на всокоговорител) и 40,000 лв глоба за всеки който си гледа телефона докато шофира. + спиране от движение за 1 година при първо провинение, отнемане на правото за шофиране при второ провинение. Сложиха един куп глоби за глупости, да не можеш да си смениш гумата сам и да не можеш да си ремонтираш колата сам...

                 • Ivan Ivanov
                  Ivan Ivanov  2 weeks back

                  Не е срамно ако има пасажер до теб да ти отвори бутилката с вода,даже и да се спре на отбивка за цигара,вода ,храна кратка почивка...всеки бърза да стигне някъде ама с 2,3..5 мин по късно да стигнеш не е проблем. В повечето случай по магистрала пътувам по 300 км в петък след работа уморен,нормално е да се спре по път малко за освежаване. Точно от глупост за отсечка от 5км да стигна по бързо натиснах газта вечерта на междуселски път и се търкалях с170

                  • Николай Петраков

                   4 и 5 наистина са много отвратителни хора. А за спирачките на завоите, на всеки завой на който не виждам края ги използвам. Може да те дразни, но си припомни случая с телето, както и обичащите да карат в насрещното. За това при по остър завой предпочитам да забавя повече отколкото е нужно за да не се натъкна на някоя изненада от другия край и да не мога да спра на време

                   • Венис Мехмед

                    Може ли да направиш епизод за Mercedes Benz Ml class

                    • Daniel Yordanov
                     Daniel Yordanov  2 weeks back

                     Като спомена каране в лявата лента, особенно опасно е когато има три платна, някой си кара в лявата щото го кефи повече и някой отсреща реши да изпревари навлизайки в насрешното движение. Всеки път като се кача да ме кара жената има скандал по темата, че там е опасно и отговора е да не я уча да кара , че била по-добър шофиор от мен, и куп други глупости от рода на, че там нямало дупки, че се вижда и оня щал да мръдне или тя в краен случай тя да се прибере(Ами ако има някой от дясно, к'во пра'им тогиз!?), че не била в нарушение и т.н. На отсечката Враца - Монтана на трилентовото всеки път има такива ситуации, добре поне че в тоя участък от пътя полицайте се научиха да гледат и за това , а не само за превишена скорост.

                     • Васил Стоянов

                      Млад водач, стар водач или го можеш или не го можеш това е!!

                      • SuNSe7
                       SuNSe7  2 weeks back

                       Моят канал е живото олицетворение на това, как да не караш по публични пътища тогава :D

                       • Zahari Stoyanov
                        Zahari Stoyanov  2 weeks back

                        Любимото ми - позволено изпреварване на завой/възвишение и забранено на правата <3

                        • Zahari Stoyanov
                         Zahari Stoyanov  2 weeks back

                         Точно с точка 2 една С-класа щеше да ни убие с майка ми в шипченския проход...

                         • Новичок Бахурев

                          Друго дразнещо -караш си 90-110 примерно изпреварва те някой и започва да ти кара с 80 км. отпред .

                          • Niki Jukov
                           Niki Jukov  2 weeks back

                           Загинали през 2017 г. - 682 души

                           Загинали през 2016 г. - 708 души

                           Загинали през 2015 г. - 708 души

                           Загинали през 2014 г. - 661 души

                           Загинали през 2013 г. - 601 души

                           Загинали през 2012 г. - 601 души
                           Загинали през 2011 г. - 657 души

                           Загинали през 2010 г. - 776 души

                           Загинали през 2009 г. - 901 души

                           Загинали през 2008 г. - 1061 души

                           Загинали през 1990 г. - 1567 души

                           • Niki Jukov
                            Niki Jukov  2 weeks back

                            ЗАГИНАЛИ ДО ДНЕС
                            За 2019 г. :
                            До 28.10.2019 г.
                            Загинали
                            511 души

                            • Tashun Kosapa
                             Tashun Kosapa  2 weeks back

                             най-големият проблем извън града е, че правят много хора, много рискови изпреварвания, при ограничена видимост, просто си играят със късмета, но проблема е че и този отсреща ще го отнесе ;с

                             • Mickata
                              Mickata  2 weeks back

                              Obicham videata ti ,Vanka <333333333

                              • ZeronXL
                               ZeronXL  2 weeks back

                               Относно карането в лява лента при свободна дясна на магистрала, обяснението е мното просто, ти си от Пловдив и си добре запознат с магистралата от София до вас, в дясната лента са се образували коловози в асвалта от камионите поради невероятното качество на строителството и когато караш в нея и гумата ти се доближи до единия край на коловоза, волана непременно започва да тегли в тази посока, така започваш да се бориш с него като прасе с тиква да не те изхвърли от пътя, да не говорим че и количеството на дупките в дясна лента е значително по-голямо пак заради тежкотоварните автомобили такъв е случая с 70% от нашите магистрали, така че свободна или заета е без значение, никаква дясна лента. Когато видиш, че някой ти дохвърча в гръб страшно бързо или му правиш път или настъпваш, ако колата ти има тази възможност и се изстрелваш като него, друга оправия няма там.

                               • petur milanov
                                petur milanov  2 weeks back

                                Ако не мрънкаше в началото на всяко клипче как правителството ти е виновно че, колите на газ плащали високи данъци, как Бонус Малус била не знам си каква система, щеше да оставяш много по-добро впечатление...

                                Като изключим мрънкането се спряваш добре, с интерес гледам съветите ти :)

                                • BGcarsUnited
                                 BGcarsUnited   2 weeks back

                                 Въпросните неща, за които според теб мрънкам, определено не са тема на всяко видео. И това, че правя кратък комрнтар за тема, която се върти във всякакви предавяния и новинарски емисии по телевизията и която вълнува всички шофьори, едва ли вреди на някого. На последно място, коментари по застраховки, данъци и т.н. нямаше да има ако нямаше причина. Но причини има... Не всички пускат нещата покрай ушите си и охотно правят каквото и да им се нареди.

                               • Галин Георгиев

                                Доколкото си спомням си от Пловдив, стани един инструктор, че по пътищата най многобройните лоши шофьори са именно с рег.номер РВ и А , крайно нагли и адски неграмотни...Услех :)

                                • Dimitar The_Bulgarian
                                 Dimitar The_Bulgarian  2 weeks back

                                 Също така, не е препоръчително и да зяпаш мацки по време на шофиране. :D Бъдете по - смели да заговааряте в дискотеката, кафенето, магазина, но не и да зяпате докато сте зад волана и в движение. В градски условия също не е препоръчително да преминавате бързо покрай редица паркирали автомобили, може да изскочи разсеян човек, дете... Не Карайте
                                 назад посока кръстовище, за да се включиш в път, за който трябва да продължиш и направиш обратен завой. Покарай 100, 200, 300 метра и си направи обратния завой. Знам за доста случай на блъснати хора на кръстовище от коли движещи се назад посока кръстовището, включително има и смъртни случаи! Движейки се назад по закона на Мърфи няма да видиш пресичащия човек в мъртвата зона на огледалото за обратно виждане иии бум..

                                 • Мартин Рачев

                                  Освен изброените, много се дразня когато някой комплексар кара със 70, ти тръгваш да го изпреварваш - той ускорява заедно с теб да ти покаже, че колата му е много мощна. Ако евентуално колата му е по-мощна от твоята - ти се прибираш обратно зад него и след 1 минута кавала пак кара със 70.

                                  • Izrod
                                   Izrod  2 weeks back

                                   Заради такива идиоти дето са ми правили тоя номер с първата ми кола, която беше 60 к.с, се наложи да скоча директно на 193, а сега съм 350 и вече докато му дойде тая мисъл съм го направил на точка в огледалото. Ама наливаш в пъти повече пари на държавата...


                                   Другото дразнещо Ванката го е споменал, то и в градовете се наблюдава - излезе от път без предимство, съответно тръгне като костенурка, или влиза в лява лента на магистралата, пък ти правиш дупка на спирачката...Отново тук помага мощната кола, когато аз се включвам така, настъпвам здраво и за нула време съм част от движението без да преча на тези отзад.


                                   Ми като си с бавна кола няма да правиш такива маневри или рискови изпреварвания, ама ние естествено обичаме да си мерим оная работа на пътя без да имаме реална оценка за колата си.


                                   Трябва да има толеранс да пътя. Ако ще с жигула на пътя да ме настигнеш, ще ти направя път да ме изпревариш, няма да се правя на "мъж". Никога не съм си позволявал да давам газ докато ме изпреварват, даже напротив, забавям, че да ме изпреварят по-бързо и да се приключи, особено важно ако отстреща идват коли. То е ясно, че няма да се набие у тях челно, а ще те избута от пътя, така че файда от ускорявания няма.

                                 • Vinelin Vinev
                                  Vinelin Vinev  2 weeks back

                                  Поздравления за качествените клипове. Моля слагай описания и линкове в коментара относно клипчетата за които говориш. Въпреки че с спрях рекламните блокери продължавам да виждам как сочиш към някой ъгъл на екрана където няма нищо. Принципно е забавно но понякога бих искал по лесно да намеря и да изгледам видеото за което говориш. Успех и продължавай с качествените и полезни видеа.

                                  • Nikolay Trifonov
                                   Nikolay Trifonov  2 weeks back

                                   Веднъж теле ми се изблещи насреща близо до Чудните скали,бях с джип добре че карах бавно. Друг път вечер на входа на Бургас от Созопол изкочи едно БМВ без светлини на пълна газ.Другия случай може да съм бил и аз щото бях с БМВ бях принуден да изпреваря от дясно един чужденец. Свирех присветквах на магистралата ама реакция... Загледах се човека да не му е лошо нещо ,а той си говореше по телефона...

                                   • Димитър Димитров

                                    За 5 ти казвам веднага пропаднала дясна лента, много дупки и гаден асфалт посока Бургас

                                    • Nick Popst
                                     Nick Popst  2 weeks back

                                     Имах следният случай,движа по магистралата от Варна посока Шумен,точно след отклонението за Провадия.Карах с максимално позволената скорост от 130 км/ч в лявата лента и със пуснат ляв пътепоказател,пред мен в дясна лента имаше кола и пред нея тир.В момента във който започвам да подминавам колата водачът на тира реши да влезе в лявата лента без изобщо да погледне или дори да включи левия си пътепоказател.Единствено добрите спирачки на колата и това,че нямаше кола наблизо зад мен ме спаси.Забелязал съм че тираджиите масово не се оглеждат и по този начин създават предпоставки за тежко ПТП.

                                     • Pine Pinev
                                      Pine Pinev  2 weeks back

                                      Ако карате вечер, бъдете сигурни, че ще ви излязат много животни по пътя, така че внимавайте. Колкото по-късно вечерта е, толкова повече животни излизат. Не, че през деня също не може да се случи.

                                      • bafera
                                       bafera  3 days back

                                       wecherta nai weche w bmw-ta izlizat jiwotnite

                                     • speed gang
                                      speed gang  2 weeks back

                                      Мини през Искърското дефиле да видиш "състезатели" и глупави шофьори!

                                      • Васил Николов

                                       Относно застраховките - в Англия е точно така! Може да купиш кола за 300 кинта, а след това да платиш застраховка 1200! Това е при положение, че си нов шофьор в Англия. С времето, цената ти пада...
                                       А също така и колите инат досие, ако знаеш номера на колата можеш да и видиш цялата история от както е излязла от магазина та до ден днешен!
                                       Не виждам нищо лошо в тези неща!

                                       • Неби Небиев
                                        Неби Небиев  2 weeks back

                                        Аз съм се убедил ,че причината е в манталитета на "Бай Ганьо".Всички знаят правилата,ама то трябва да се направи на тарикат и да си каже "бал съм му майката кво ме ебе ".Колата да е скъпа,нищо че няма гуми и ремъците вият като гладни чакали,накладките ги няма,дисковете едвам не се разпадат,да не говорим за масла и филтри...Трябва да има слънчеви очила,нищо че вали.Виждам как приемаме да сме като циганите-важно е как изглеждаш,а не какво можеш...Стана дълго.Ако може клипче как се минава кръгово,специално за Русе моля!Забрави да кажеш за заядливите,дето карат бавно ама ако ги минеш,напъват се яко да те минат те и после пак бавно карат!

                                        • Sdimov
                                         Sdimov  2 weeks back

                                         Братле направи ревю за Мазда 3 2003-2009 , благодаря :)